»

maj 20

Konstutställning

Konst och konstnärer är ofta bland det som man mest förknippar med konstnärliga uttryck och visst är det så. Det är en beprövad teknik som har använts sedan urminnes tider, ända sedan dess grottmänniskorna färgade sina stenväggar. Människan har alltid haft ett behov av att illustrera sig omgivning och sätten det utförs på ser väldigt olika ut. Men det som vi i nutid anser vara mest klassiskt, det som ligger hårt och långt arbete bakom, är den klassiska målade duken. För att människor ska få upp ögonen för detta erkänt stora sätt att bidra till den mänskliga kulturen måste man också ge utövarna chansen att visa upp sig och sina alster. Det är inte alla gånger lätt att hitta de som vill, många gånger så målar man enbart för sin egen skull då det är en terapiform för de allra flesta, och det krävs ett visst mod att våga visa upp sig och sin egen tolkning av hur verkligheten ser ut.

Konstnärer som ställer ut sina tavlor är med andra ord väldigt modiga människor. Det handlar om att helt blottlägga sig själv, ställa sig naken inför en massa människor och bara låta tavlorna berätta om alla de känslostormar som virvlar inom oss alla. Det är en ibland plågsam process, både för konstnären och betraktaren, då det mer eller mindre omedvetet berättar om en sida av oss själva vi inte gärna vill veta om eller känna till, men det är ack så viktigt med denna sanna version av världen, då vi behöver känna oss själva. Därför kommer vi att dra igång en konstutställning där alla konstnärer, känd som okänd, får möjlighet att ställa ut under några dagar. Det är vår kulturella plikt, modet och passionen står konstnären för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>