«

»

jun 10

Graffiti

Kulturella uttryck kan se mycket annorlunda ut, det har vi redan fastställt. Det handlar om att varje enskild människa måste hitta sitt sätt, sin väg att uttrycka sig på för det är ett behov som vi alla har som sociala varelser. Vi är inte gjorda för att leva i tystnad, det är meningen att vi ska prata och kommunicera med varandra och de flesta av gånger har kulturen varit det verktyg som använts mest för att få ut ett budskap till flest. Faktum är att det är lika effektivt i liten skala som i stor, det handlar i grund och botten att förmedla en känsla, en upplevelse eller en åsikt på ett sätt som är präglat av utövaren. Publiken tar sedan emot budskapet och tolkar det utifrån sina egna tolkningsramar och upplevelser.

Graffiti är en sådan kulturell utövning som i princip alltid är bespottad av de som inte förstår sig på den. Graffitin har varit ett faktum, i sin nuvarande form, ända sedan dess att sprayburken uppfanns och vi har som bekant alltid varit ett släkte som har målat våra iakttagelser och upplevelser på väggar i områden där människor bor. Genom lagstiftning och förbud så har den möjligheten tagits bort i samhället, men behovet ligger kvar. Därför kommer vi aldrig att se något slut på graffitin, det är naturligt för oss att uttrycka oss på det sättet och istället bör vi anamma den som en självklar del av stadsbilden. Det är mycket att begära att städerna helt ska legalisera graffitin, men vi hoppas ändå att en utökad förståelse kan få dess utövare att inte känna sig jagade utan snarare uppskattade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>