«

»

Dec 04

Att bryta sig ut!

Vi har på sistone snöat in på utbrytarkonster. Det började med att Elin kom till träningen i en ny Houdini-tröja och vi började skämta om att hon kanske borde försöka leva upp till sitt namn och bli fastbunden och ihopkedjad och sedan ta sig loss precis som den stora Harry Houdini.

Till vår stora förvåning tyckte hon faktiskt att det inte var någon dum idé! Hon har en axel som hon kan poppa ur led ganska lätt och hade redan lekt med tanken innan på ett utbrytarnummer.

Vi kom ganska snabbt fram till att de mest spektakulära utbrytarnumren är de som görs under vatten. Det finns en grad av panik och skräck i det som inte går att uppamma när allt sker på en vanlig scen. Själva utbrytandet blir så mycket mer spektakulärt och efterlängtat av publiken om det föregås av en stor nypa andnöd.

Vi ville också att det skulle kännas som i någon av filmerna the Prestige eller the Illusionist. Vi skulle bygga ett sceneri som andades slutet av 1800-talet, med mörka sammetsdraperier, rysch-pysch, plommonstop och kritstrecksrandiga kostymer. Och jag tycker att vi har lyckats rätt bra med det.

Vi har även bokat ett klezmerband som ska bygga upp stämningen under själva numret.

I the Prestige visar det ju sig att själv magin i illusionen faktiskt bygger på riktig magi eller rättare sagt blixtsnabb kloning. Magikern överlever egentligen inte tricket, han klonar sig själv och låter den första klonen dö i vattentanken. Kväll efter kväll tills hela källaren är full med döda kloner i vattentankar. Riktigt så skruvat ska vi inte ha det!

Men planen med vattentank står kvar, och vi har fixat rätt sorts kättingar som skramlar bra och ger rätt effekt. Elin hade ett väldigt tjusigt gammalt lås hemma som blir som kronan på kedje-verket. Vi ska kolla med rydsglas.se om de kan hjälpa oss med glasrutorna som skapar själva tanken.

Jag tänker inte avslöja hur hon gör det och hur hon kan hålla andan så länge – vi ska inte förstöra magin. Men snart kommer vi – och framförallt Elin – att göra entré på stora scenen i det här fantastiska numret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>